De 207 zonnepanelen op het dak van cultuurverzamelgebouw het Wennekerpand in Schiedam-Centrum wekken samen bijna 50.000 kWh per jaar aan duurzame energie op. 

Zon op Wenneker
Zon op Wenneker is het eerste opwekproject van Energiek Schiedam en is in september 2016 opgeleverd. De zonnestroominstallatie op het Wennekerpand heeft in 2022 in totaal 50.078 kilowattuur (kWh) geproduceerd. Goed voor het jaarverbruik van ongeveer vijftien huishoudens. Je kunt de ontwikkelingen in het rendement van dit zonnedak live bekijken via het online dashboard.

De obligaties voor Zon op Wenneker worden op dit moment opnieuw uitgegeven. Wil je investeren in een duurzamere stad? Lees dan hier verder.

Heb je een tip?
Wij zoeken actief naar locaties voor duurzame energieopwekking voor Schiedamse huishoudens. Tips zijn altijd welkom, ook van eigenaars van grote bedrijfspanden die interesse hebben in een zonnedak en tegelijk iets voor de buurt willen doen. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Subsidieregelingen, hoe zit het?

Voor onze energie-opwekprojecten maken we gebruik van landelijke subsidieregelingen. Daarbij vallen termen als ‘postcoderoos’ en ‘SDE’, maar wat betekenen die eigenlijk? Dat leggen we hier kort uit.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.