Momenteel onderzoeken we samen met onderwijskoepels PRIMO en SIKO welke Schiedamse schoolgebouwen geschikt zijn om van zonnepanelen te voorzien.

Ons doel is alle scholen van een zonnedak te voorzien. Met Zon op school snijdt het mes aan twee kanten. De opgewekte energie komt direct ten goede aan de deelnemende scholen én de leerlingen doen van dichtbij kennis op over duurzaamheid. Door de ouders de gelegenheid te bieden mee te investeren, raken zij verder betrokken bij de school, de wijk en de lokale energietransitie. 

We verwachten in de tweede helft van 2021 van start te kunnen met twee nieuwe Zon op school-projecten. Houd deze pagina in de gaten om te weten met welke scholen we aan de slag gaan.

Heb je een tip?
Wij zoeken actief naar locaties voor duurzame energieopwekking voor Schiedamse huishoudens. Tips zijn altijd welkom, ook van eigenaars van grote bedrijfspanden die interesse hebben in een zonnedak en tegelijk iets voor de buurt willen doen. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Subsidieregelingen, hoe zit het?

Voor onze energie-opwekprojecten maken we gebruik van landelijke subsidieregelingen. Daarbij vallen termen als ‘postcoderoos’ en ‘SDE’, maar wat betekenen die eigenlijk? Dat leggen we hier kort uit.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.