Sinds eind 2020 voorzien de 166 zonnepanelen op het dak van wijkcentrum De Erker het pand en de naastgelegen gymzaal - geëxploiteerd door Stichting PRIMO - van groene stroom. 

Zon op De Erker is een zogeheten postcoderoosproject: bewoners in de directe omgeving van het zonnedak krijgen de gelegenheid te investeren in de zonnepanelen en profiteren tevens van de opbrengst ervan middels een korting op hun eigen energienota. In totaal hebben 36 leden het zonnedak gefinancierd. Het project is het resultaat van nauwe samenwerking tussen Energiek Schiedam en De Erker, de gemeente Schiedam, stichting PRIMO, De Buurtvrouw en stichting DUW!

Wijkcentrum De Erker is via ons overgestapt naar Samen | om en neemt nu groene stroom af tegen een scherper tarief dan bij hun vorige leverancier. De vergoeding die Samen | om ons geeft voor het aanbrengen van nieuwe klanten is hier namelijk in verrekend. Zo blijft er meer geld over voor de buurtactiviteiten! 

Opbrengst
Het zonnedak is goed voor een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van ruim 52.000 kWh. In 2022 heeft de installatie ruim 51.000 kWh opgewekt. In de online portal kun je elk moment de stand van zaken bekijken.

Heb je een tip?
Wij zoeken actief naar locaties voor duurzame energieopwekking voor Schiedamse huishoudens. Tips zijn altijd welkom, ook van eigenaars van grote bedrijfspanden die interesse hebben in een zonnedak en tegelijk iets voor de buurt willen doen. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Subsidieregelingen, hoe zit het?

Voor onze energie-opwekprojecten maken we gebruik van landelijke subsidieregelingen. Daarbij vallen termen als ‘postcoderoos’ en ‘SDE’, maar wat betekenen die eigenlijk? Dat leggen we hier kort uit.

Volg ons

Over deze website

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.