Blog Detail

Milieucafé Tilburg, spraakmakende geiten wollen sokken

11 apr 18
Johan Antonissen
No Comments

Ook in Tilburg borrelt het van de duurzame energie. Al sinds 25 jaar wordt hier iedere maand het milieucafé. Met spraakmakende onderwerpen en presentatie (a la DWDD) wordt hier de avond gevuld met een breed programma. Afgelopen 29 maart was Energiek Schiedam bij het milieucafé, en genoot van deze spraakmakende avond.

Deze 29e maart staat naast het 25 jarige jubileum in het teken van het Akkoord van Paradox. Een pleidooi voor de duurzame toekomst van Tilburg en omstreken. In dit akkoord stelt het milieucafé een serie voorstellen voor aan de vers gekozen gemeenteraadsleden van Tilburg.

Naast het officiële gedeelte van de deugdelijke avond biedt het milieucafé een spraakmakend programma voor zijn gasten. Uitblinker binnen dit thema is de duurzame modeontwerpster Marieke Eyskoot. Marieke, gekleed in een oud gordijn, spreekt vanavond over duurzaamheid binnen de mode en pleit voor hergebruik en reparatie van afgedankte kleding. Het cultiveren van katoen kost zeer veel energie, water en gif. Daarnaast weten we ook allemaal wat voor kwalijk effect de mode heeft op arbeid in Azië. De ontwerpster houdt het overigens niet alleen bij mode, verstandig omgaan met de toekomst is een lifestyle. In haar boek ‘Dit is een goede gids’ vertelt Marieke hoe je comfortabel en mooi kan leven, met behoud van de toekomst.

Mooi om zo te zien dat het zo goed gaat met Tilburg, wij van Energiek Schiedam zijn benieuwd welke bijzondere spreker wij zullen hebben bij ons 25 jarig jubileum!

The following two tabs change content below.

Johan Antonissen

Laatste berichten van Johan Antonissen (toon alles)

Leave A Comment