Blog Detail

Drukbezochte opening Energiecafé

13 mrt 18
Merel Segers
No Comments

Schiedam is een mooie plek rijker. Op Hoogstraat 155A vestigt zich een heus Energiecafé: Een ontmoetingsplaats voor Schiedamse ondernemers en burgers om ideeën uit te wisselen en projecten vorm te geven op het gebied van energietransitie: energiebesparen of duurzame energie opwekken. Herman Gels en Sonja Schwab zijn de initiatiefnemers en wij mochten het café openen samen met duurzaamheidswethouder Patricia van Aaken. 

Als Energiek Schiedam juichen we het energiecafé toe. Voordat het Energiecafé er was stond Hoogstraat 155 al heel lang leeg, wel 10 jaar. Eigenlijk had de natuur het pand gekraakt: Bomen schoten wortel in de goten en vensterbanken, onder het dakbeschot hingen wietplanten te drogen van een onbekende eigenaar en menige draagconstructie was aangetast door kleurrijke zwammen. Nadat Herman & Sonja het pand kochten begonnen ze plannen te maken. Uiteindelijk is het een bedrijfsruimte en twee appartementen geworden, van het gas af en zoveel mogelijk passief gebouwd. Zo wordt het pand verwarmd via een warmtepomp, is het optimaal geïsoleerd en zijn Herman en Sonja nog in gesprek met de gemeente voor de mogelijkheid van zonnepanelen op het monument.

Nu het klaar is, is het Energiecafé de plek voor de energie-initiatieven in Schiedam: Energiek Schiedam, SEC en DUW! Elke vrijdagmorgen van 9-12 is het Energiecafé geopend voor Schiedammers die zoeken naar duurzame oplossingen voor hun huis of onderneming. Het energiecafé is de ontmoetingsplek voor mensen die “iets” willen met energietransitie: energiebesparen en duurzame energie opwekken, circulaire economie en/of elektrisch vervoer. Het Energiecafé beoogt ook een plek te zijn waar je energie van krijgt. Omdat je vraag gehoord wordt en je de informatie krijgt die je nodig hebt. Jouw bezoek leidt tot acties op het pad naar verduurzaming, een inspirerende makersspace waar ideeën werkelijkheid worden, een podium voor energieke uitingen en een plek waar je met je ideeën op ontdekkingsreis gaat.

Zien we je binnenkort in het Energiecafé?

Zie alle foto’s hier: https://photos.app.goo.gl/o0BFFOglDSMUBwO12. De foto’s zijn gemaakt door Jeannette Nieuwenhuizen van De Stijlerij, bedankt Jeannette!

Hieronder een aantal uitgelicht:

Grote drukte bij de opening

Initiatiefnemer Herman Gels vertelt over het ontstaan en de ambitie van het Energiecafé

Merel Segers van Energiek Schiedam vraagt of er mensen zijn die hun huis energiezuiniger willen maken

Herman Gels laat ons kieslabel zien

Lintje doorknippen samen met Patricia van Aaken – Wethouder Duurzaamheid

The following two tabs change content below.

Merel Segers

Laatste berichten van Merel Segers (toon alles)

Leave A Comment