Blog Detail

Nieuw bestuur Energiek Schiedam heeft er zin in

03 apr 17
Merel Segers
one comments

Zie ze eens stralen, het kersverse bestuur van Energiek Schiedam!

Tijdens de ALV op 28 maart zijn de volgende bestuursleden verkozen:

Voorzitter Inge Albregtse-Wijgerse. Woont zo’n vijf jaar in Schiedam. Mijn ambitie is duurzame energie voor iedereen beschikbaar te maken en daar een actieve rol in te spelen. In het werkend leven ben ik business developer voor Joulz, waar ik mij met nieuwe diensten en producten op het gebied van duurzaamheid mag bezighouden. Ik houd van bereikbare doelen en doe graag iets voor mijn directe omgeving, daarom kies ik voor Energiek Schiedam.

Vice-voorzitter Merel Segers. Ik werk aan projecten die de wereld beter maken. Als duurzaam ondernemer bereken ik onder andere duurzaamheidsindicatoren, zoals de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van lantaarnpalen, geef ik duurzaamheidstrainingen en schrijf ik als wetenschapsjournalist voor KIJK. Als vrijwilliger ben ik buddy van een statushouder uit Syrië, zet ik me in voor de Nederlandse klimaatbeweging en voor een mooier, duurzamer Schiedam.

Secretaris Guido Antunes. Als Schiedammer ben ik betrokken bij mijn gemeenschap. Dat uit ik door op sociaal vlak zeer actief te zijn met meerdere bestuursfuncties. Omdat het energiegebruik een stuk voordeliger kan wilde ik ook op dit gebied wat betekenen. Energiek Schiedam biedt mij hiertoe de mogelijkheid waarbij ik ook mijn sterke kant als secretaris zal kunnen benutten.

Penningmeester Krispijn Beek. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Project & Production Manager bij EBUSCO. Naast mijn werk ben ik voorzitter van Groenlinks Schiedam.

Algemeen bestuurslid Ted Konings. Journalist en inspirator achter Schiedam24. Ik fungeer o.a. als tekstschrijver voor zowel Energiek Schiedam als SEC.

Algemeen bestuurslid Ruud Buurman. Geboren in 1955 in Schiedam en draagt Schiedam een duurzaam hart toe. Sinds september 2016 volg ik een studie milieu en natuurwetenschappen bij de Open Universiteit. Daarnaast heb ik ervaring met projectontwikkeling duurzame energie en wil me inzetten om onze stad groener te maken. Met, voor en door mijn mede stadbewoners. Als bestuurslid van SEC de direct link tussen de coöperatie en het collectief.

Algemeen bestuurslid Wim van den Berg. Geboren en getogen in Schiedam. Ik heb ruim 30 jaar ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en verschillende management posities bekleed en ben gewend op zowel operationeel, tactisch als strategisch gebied actief te zijn. Mijn woon- en leefomgeving boeit mij en ik wil een bijdrage leveren aan de uitdagingen die er liggen en dit geldt zeker op het gebied van duurzaamheid. Ik werk als zelfstandige en ben er van overtuigd dat het verbinden en samenwerken van bestaande partijen tot verrassende resultaten kan leiden. En niet in de laatste plaats houd ik ervan om samen iets voor elkaar te krijgen en plezier te hebben in wat je doet.

Samen werken we aan een energieneutraal Schiedam voor en door Schiedammers. Ideeën voor het bestuur? Iets wat je zelf graag zou willen doen? Laat het ons weten

 

The following two tabs change content below.

Merel Segers

Laatste berichten van Merel Segers (toon alles)

1 Comment

  1. Jannie wolfert april 6, 2017 at 10:51 pm Reply

    Fijn hier ben ik blij mee

Leave A Comment