Blog Detail

Video eerste installatiedag Zon op Wennekerpand

23 aug 16
krispijn
, ,
No Comments

Vorige week berichtte we dat BeSolar deze week zou beginnen met de installatie van Zon op Wennekerpand. Hiermee nadert de realisatie van het eerste project van Energiek Schiedam zijn ontknoping.

Maandag hebben Fun-Key Events en LookTV een camera geplaatst, waarmee de installatie is te volgen. De camera maakt iedere 5 minuten een foto. Door deze foto’s achter elkaar te plaatsen ontstaat een timelapse video van de installatie.  LookTV heeft vandaag de eerste timelapse video op haar YouTube-kanaal geplaatst. Op de video is o.a. te zien hoe BeSolar de eerste onderdelen van de draagconstructie voor de zonnepanelen plaatst:

De planning voor de verdere installatie is als volgt:

 • Woensdag 24-08
  Montage onder constructie
  Aanleg DC bekabeling
 • Donderdag 25-08
  Montage onderconstructie
  Montage onderconstructie daglichten
  Leggen 1 deel panelen
 • Vrijdag 26-08
  Montage 2 deel panelen
  Aansluiten omvormers

Volgende week wordt de installatie afgerond en ingeregeld. De officiële ingebruikstelling is op 9 september.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment