Blog Detail

Uitnodiging Schiedamse Dag van de Duurzaamheid

29 sep 16
krispijn
, , , , , , , ,
No Comments

Op 10 oktober 2016 is het zover: de 8e landelijke Dag van de Duurzaamheid. In heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we zien dat duurzaamheid broodnodig, inspirerend en winstgevend is. Leer, inspireer en haak aan. U bent van harte welkom!

Schiedamse Dag van de Duurzaamheid

De Schiedamse Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op maandag 10 oktober aanstaande van 15.30 – 20.00 uur in de Grote of Sint Janskerk (Lange Kerkstraat 37, Schiedam). De gemeente Schiedam organiseert deze dag in samenwerking met GroenLinks Schiedam en het Energiek Schiedam / Schiedamse Energie Collectief (SEC).

De agenda

15.30 – 17.30 uur praat wethouder Patricia van Aaken (o.a. Duurzaamheid) aanwezigen plenair bij over de klimaatdoelstellingen en diverse initiatieven die plaatsvinden op dat gebied in Schiedam. Ook deelt de Greenchoice CEO Evert Boer zijn ervaringen met betrekking tot de implementatie van duurzame energie in Denemarken. Een uitstekend voorbeeld voor Nederland! Tevens zullen er verschillende Stadsinitiatieven ‘gepitcht’ worden, waarbij u zelf op het beste initiatief uw stem kunt uitbrengen.

17.30 – 18.15 uur voorzien wij u van een hapje en een drankje.

18.15 uur tot 19.30 uur zijn er 4 verschillende workshop:

  • Haal energie uit uw woning of VVE!

  • Circulaire Economie (let op: deze workshop begint om 18 u.)

  • Verduurzaam uw School!

  • Een toekomst zonder aardgas!?

Deze workshops zijn gericht op de verduurzaming, praktijkverhalen, de voordelen, verschillende financierings-mogelijkheden en samenwerking.

19.30 uur de bekendmaking van de winnaars van de Stadsinitiatieven met aansluitend een borrel.

Meer informatie over het programma vindt u op www.schiedamduurzaam.nl. Hier kunt u ook zien welke ambities de gemeente en samenwerkende partijen hebben en waarmaken op het gebied van duurzaamheid.

Aanmelden

Wij zien u graag op de Schiedamse Dag van Duurzaamheid. Als u niet aanwezig kunt zijn bij het plenaire deel, dan is deelname aan alleen een workshop ook mogelijk.

Wij vragen u vriendelijk uzelf voor 6 oktober 2016 aan te melden in verband met de organisatie. Dat kan per e-mail naar s.tax@schiedam.nl. Geeft u daarbij s.v.p. aan of het gaat om deelname aan de Dag van de Duurzaamheid of alleen een aanmelding voor één van de workshops.

Met uw deelname en samenwerking kunnen belangrijke stappen gezet worden richting een duurzamer Schiedam. Graag tot maandag 10 oktober 2016!

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment