Blog Detail

Terugblik Schiedamse Dag van de Duurzaamheid

14 okt 16
krispijn
, , , , , ,
No Comments

 

De Schiedamse Dag van de Duurzaamheid trok maar liefst 100 bezoekers. Tijdens de Verkiezing Duurzame Stadsinitiatieven werden de Stadsimkers, Life College en Zonnepanelen Vlaardingen beloond met prijzengeld voor realisatie van hun initiatief.

De landelijke Dag van de Duurzaamheid vond voor de 8e keer plaats. Particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden organiseerden talloze activiteiten gericht op verduurzaming. In Schiedam luisterden de bezoekers van de Dag van de Duurzaamheid naar een inspirerende lezing van Greenchoice-directeur Evert den Boer over wat we kunnen leren van Denemarken, een land dat veel meer gebruik maakt van duurzame energie dan Nederland. Daarna konden de bezoekers bij vier verschillende workshops in de Grote of Sint Janskerk terecht. Zij gingen met elkaar aan de slag op het gebied van energiebesparing in woningen, circulaire economie, het verduurzamen van scholen en de toekomst: hoe bereiden we Schiedam voor op een aardgasloze toekomst?

Hieronder een videoverslag van de dag, een uitgebreider verslag vind je op Schiedam Duurzaam.

De Schiedamse Dag van de Duurzaamheid werd georganiseerd door de gemeente Schiedam, GroenLinks Schiedam en Energiek Schiedam.

 

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment