Blog Detail

Heeft u in Schiedam nog een SDE+ beschikking uit 2014 op de plank? Meldt u bij ons!

27 mei 16
krispijn
, ,
No Comments

In 2014 werd een recordaantal subsidie aanvragen voor zonne-energie projecten goed gekeurd. Volgens Peter Segaar, zonne-energie analist en auteur van de website Polder PV, gaat het om bijna 3.000 projecten met een totaal vermogen van 883 MWp. Volgens gegevens van Peter Segaar van begin mei zijn hiervan zo’n 474 projecten gerealiseerd met een totaal vermogen van zo’n 104 MWp. Dat betekent dat slechts 12% van het oorspronkelijk toegekende vermogen is gerealiseerd.

Vanuit het Schiedams Energie Collectief en Energiek Schiedam zijn we hard bezig om het 475ste gerealiseerde project van de SDE+ 2014 toe voegen, want dat is het jaar waaruit onze subsidie stamt. Ons eerste project Zon op Wennekerpand is in een ver gevorderd stadium, wat betekent dat we onze handen vrij krijgen om andere regionale projecten te ondersteunen. We zijn namelijk van mening dat het ronduit zonde is om SDE+ beschikkingen uit 2014 verloren te laten gaan.

Dus: heeft u nog een SDE+ beschikking uit 2014 in Schiedam of Vlaardingen en heeft u hulp nodig om het project rond te krijgen, meld u dan via: info@energiekschiedam.nl. Of neem rechtstreeks contact op met een van onze bestuursleden: Herman Gels, Dolf Bierhuizen, Huib Sneep, Inge Albregtse, Ted Konings, Ruben Veefkind of ondergetekende.

Bij Holland Solar is een overzicht te vinden van financiers en ontzorgers voor projecten met een SDE+ 2014 beschikking.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment