Blog Detail

Minder dan 500 zonnedelen van Wennekerpand beschikbaar

11 feb 16
krispijn
, , , ,
No Comments

Ruim anderhalve week geleden zijn we onze crowdfunding campagne voor Zon op Wennekerpand gestart. Inmiddels is 85% van de benodigde €85.000 opgehaald. Er zijn nog minder dan 500 zonnedelen beschikbaar. Intekenen is nog mogelijk  via de website van Zonnepanelendelen.

Hoe werkt het?

De crowdfunding

SEC geeft iedereen de mogelijkheid om mee te doen aan Zon op Wennekerpand, maar voor Schiedammers is het project het meest interessant: zij kunnen hun eigen stad verduurzamen en steunen de cultuur in Schiedam

U kunt al meedoen met een investering van 25 euro.Voor een bedrag van EUR 400 koopt u een eigen zonnepaneel.

U kunt ook een klein of groot bedrag doneren om Zon op Wennekerpand te steunen; dit geld wordt gestoken in de aanschaf van zonnepanelen die worden geschonken aan stichting Wennekerpand.

Het Wennekerdak

Het Wennekerpand kent een groot plat dak, waarop plaats is voor ruim 200 panelen.

Eén zonnepaneel levert gemiddeld 219 kWh stroom per jaar.

De stroom van ruim 200 stuks kan een groot deel van de energiebehoefte van het cultuurverzamelgebouw afdekken.

Omdat de zon niet continu schijnt, en het energiegebruik in het pand pieken en dalen kent, zal er soms te veel, soms te weinig stroom worden opgewekt.

Daarom is een netaansluiting nodig, die soms de stroom van het zonnedak het net op stuurt, en soms stroom afneemt van het openbare net.

U als eigenaar van één of meer panelen krijgt een vergoeding voor de stroom, of die nu door het Wennekerpand wordt gebruikt of het net op gaat.

Inleg en rendement

De looptijd van het project is vijftien jaar

Over die periode keert Zon op Wennekerpand aan deelnemers een rendement uit van ongeveer drieënhalf procent per jaar – ‘ongeveer’, want we zijn tenslotte afhankelijk van de zon

Tijdens de looptijd krijgt u jaarlijks dit rendement uitgekeerd; u krijgt inzicht in de prestaties van uw zonnedeel op uw computer of telefoon

Na vijftien jaar ontvangt u uw inleg terug

Vergroening van uw energiegebruik

Als deelnemer kunt u de stroom van Zon op Wennekerpand ook verrekenen met uw energierekening thuis

Energieleverancier Greenchoice is partner van Zon op Wennekerpand

Als u besluit uw stroom voortaan af te nemen van Greenchoice, profiteert u extra van de stroom van het Wennekerdak door een voordeel van 21 procent; u bespaart de btw op uw eigen verbruik

Voelt u hiervoor, dan kunt u hier aangeven uw energie voortaan af te nemen van Greenchoice

Waarom meedoen?

U helpt de stad aan duurzame zonnestroom

U draagt bij aan versterking van het cultuuraanbod

U ontvangt een mooi rendement

U wordt lid van Energiek Schiedam en werkt samen aan een duurzame stad

Doet u mee?

Op 31 januari gaat de inschrijving voor Zon op Wennekerpand open. Schrijf u in via  Zonnepanelendelen – het aanbod is beperkt – en steun een duurzaam Schiedam. Deze crowdfundingactie loopt tot 15 maart of tot het moment dat er voldoende inschrijvers zijn.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment