Blog Detail

Geen geschikt dak, toch zonnepanelen

13 okt 16
krispijn
, , ,
No Comments

Op 28 september was Herman Gels, voorzitter van het Schiedams Energie Collectief, te gast bij het VvE Platform Schiedam. Hij legde daar uit hoe Schiedammers zonder een eigen dak kunnen toch profiteren van zonne-energie via de postcoderoos-regeling.

Dat fleurige woord staat voor een groep postcodegebieden die grenzen aan elkaar. Dus in Schiedam bijvoorbeeld de postcodegebieden 3111 met de gebieden 3112 tot en met 3119. Mensen in deze postcodegebieden kunnen samen investeren in zonnepanelen die liggen op een dak dat niet hoort bij een van hen, maar bijvoorbeeld van de overheid is, of van een school of kerkgemeenschap. Ook installaties op de grond kunnen.

Het Schiedams Energie Collectief onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor nieuwe zonne-energieprojecten, dit kan ook een postcoderoosproject worden.

Meer weten? Wordt lid van Energiek Schiedam of meld je aan voor de nieuwsbrief.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment