Blog Detail

Energiek Schiedam zoekt bestuurders

30 aug 16
krispijn
, , , ,
No Comments

Energiek Schiedam is een coöperatie met als doel voor haar leden, burgers en bedrijven van Schiedam een circulaire economie mogelijk te maken door het bevorderen van energiebesparing en het gebruiken van duurzame energie. Een van de manieren is door het realiseren van projecten waar duurzame energie opgewekt wordt.

Als eerste initiatief is er Zon op Wennekerpand. Energiek Schiedam is eigenaar van meer dan 200 zonnepanelen op het dak van het Wennekerpand in onze jeneverstad. De investering voor de zonnestroominstallatie is bij elkaar gebracht door crowdfunding: 137 deelnemers legden gezamenlijk 85.000 euro in. Deze ‘founding-fathers and mothers’, woonachtig in Schiedam en omgeving, zijn ook de eerste leden van de coöperatie.

Energiek Schiedam heeft drie ad-interimbestuurders. Wij zien dit bestuur graag uitgebreid met minstens twee andere Schiedammers met een hart voor duurzaamheid. De uiteindelijke functieverdeling maken we graag gezamenlijk met de nieuwe bestuursleden, afhankelijk van interesse, kennis en kunde. Dan denken we naast de vaste functies van voorzitter, secretaris en penningmeester ook aan bestuurders, die verantwoordelijk zijn voor communicatie en fondsenwerving, het aansturen van commissies of optreden als contactpersoon voor specifieke doelgroepen, zoals VVE’s, wijkverenigingen, scholen en overheid.

Wat zoeken we? Mensen met een hart voor een duurzame toekomst van Schiedam, energiek, met liefst enige ervaring in bestuurswerk en zo’n tien uur maandelijks beschikbaar voor deze functie. In het bijzonder zijn we op zoek naar iemand die ervaring heeft met het voeren van de boeken van een instelling of bedrijf.

Voel je je aangesproken voor een rol in ons bestuur?

Of heb je ideeën die aansluiten bij onze doelstelling, waar je graag opvolging aan geeft, gesteund door een coöperatie.

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met ad-interimvoorzitter Inge Albregtse van Energiek Schiedam viainge@energiekschiedam.nl of op telefoonnummer 06-46633611.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment