Blog Detail

Deurbelbelasting?

22 okt 16
krispijn
, , ,
one comments

Veel Verenigingen van Eigenaren hebben een eigen elektriciteitsaansluiting voor het verlichten van het trappenhuis, de deurbel en de lift. Bij kleinere VvE’s (2 of 3 woningen in een portiek) gaat het enkel om de lampen in het gezamenlijke trappenhuis en de deurbel. De verlichting vervangen door led-lampen scheelt in het energieverbruik, maar dat maakt weinig uit voor de energierekening. Die bestaat namelijk voor een groot deel uit de vaste administratiekosten van het energiebedrijf en de netwerkkosten voor de aansluiting.

In Amsterdam kan de totale rekening voor de VvE daardoor oplopen tot zo’n €305 per jaar voor 28 kilowattuur aan elektriciteit, waarvan minder dan €2 voor het gebruik van elektriciteit. Dat kan echt veel goedkoper door de elektriciteitsaansluiting van de VvE op te zeggen en het trappenhuis op een aparte groep in de stoppenkast van een van de bewoners te zetten. Zelfs als je de kosten van het afsluiten van de energieaansluiting meerekent verdien je het binnen een paar jaar terug.

Meer weten? Zie het blog van duurzaamheidsadviseur Lars Boelen.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

1 Comment

  1. huib november 2, 2016 at 1:22 pm Reply

    Ha Krispijn,
    Creatief idee over het stoppen van VVE Aansluiting.
    Ga ik gebruiken!!
    Hartelijke groet, Huib

Leave A Comment