Blog Detail

31 januari startbijeenkomst Zop op Wennekerpand

30 jan 16
krispijn
, , ,
No Comments

Beste Schiedammer,

Voor u en andere Schiedammers is het Wennekerpand een vertrouwd adres, voor een film, om te genieten van kunst, om te werken en te netwerken of vergaderen. Ook worden er radio- en tv-programma’s gemaakt en zijn veel Schiedammertjes er kind aan huis, om te street- of breakdansen, of aan klassiek ballet te doen.

Dit unieke cultuurgebouw gaat met groene stroom in zijn energiebehoefte voldoen met zonnepanelen. Goed nieuws, niet alleen voor stichting Wennekerpand en haar bewoners, maar voor alle Schiedammers. Want iedereen kan in het zonnedak investeren tegen een aantrekkelijk rendement.

Cultuurimpuls

Realisatie van het zonnedak betekent een verduurzaming van het energiegebruik en lagere kosten, die ten gunste komen aan de gebruikers van het pand. Zodoende blijft er meer over voor deze ‘cultuurmakers’ en vertsterken wij het cultuuraanbod in Schiedam.

Het Schiedams Energie Collectief (SEC) verzorgt de aanleg van de panelen, in samenwerking met stichting Wennekerpand en de gemeente Schiedam. Door deelname in dit eerste project, Zon op Wennekerpand, wordt u (gratis) lid van de lokale duurzame energie coöperatie “Energiek Schiedam”.

Feestelijke start

Op 31 januari wordt de crowdfunding voor Zon op Wennekerpand opengesteld. Op deze feestelijke bijeenkomst zal wethouder Patricia van Aaken namens Schiedam intekenen op de eerste panelen.
U wordt van harte uitgenodigd om haar voorbeeld te volgen. Deze crowdfunding wordt op 31 januari om twee uur ’s middags opengesteld, uiteraard in het Wennekerpand. Tot half vier is er alle gelegenheid om uw vragen beantwoord te krijgen èn om in te tekenen op uw eigen paneel op het zonnedak van het Wennekerpand. Een mooie manier om te investeren in een stukje duurzaam Schiedam voor uzelf of uw (klein)kinderen.

Programma vanaf 14u:
-Film

– Het Project….

– Wethouder Patricia van Aaken schrijft in voor de eerste zonnepanelen

– Publiek schrijft in

– Borrel muzikaal opgeluisterd met wereldmuziek van Kalasjnikova

Meer informatie over Zon op Wennekerpand kunt u vinden op www.energiekschiedam.nl.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment