Blog Detail

Volkstuinvereniging Thurlede investeert in energiebesparing en duurzame energie

27 mei 15
krispijn
, , ,
No Comments

Deze week maakte Schiedamse volkstuinvereniging Thurlede bekend € 15.000,- te investeren in het vervangen van de oude keukenapparatuur door energiezuinige apparatuur en in duurzame energie. Er komen 34 zonnepanelen op het dak van het gebouw van de vereniging.

De vereniging verwacht de investering binnen 7 jaar te hebben terug verdiend door verlaging van de energielasten, waarna de investering vooral ‘winst’ gaat opleveren, maar de investering draagt vooral ook bij aan duurzaamheid.

De vereniging is gevestigd in het tuinencomplex in het Beatrixpark en wil dit ecologisch en op het gebied van energiegebruik verduurzamen. Het gebruik van milieu onvriendelijke bestrijdingsmiddelen zijn al lange tijd taboe binnen Thurlede. De tuinders maar ook de bewoners rond om Thurlede kunnen al jaren in de tuinwinkel terecht voor allerlei advies omtrent verantwoord tuinieren, het aanschaffen van goede potgrond en gezonde planten die zijn opgekweekt zonder voor bijen gevaarlijke bestrijdingsmiddelen. Er zijn plannen om bij de ingang aan de Poldervaart een duurzame tuin aan te leggen en op een andere plaats komt een vruchtbomentuin voor de voedselbank Schiedam.

Zie voor meer informatie Dichtbij.nl en GroenLinks Schiedam.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment