Blog Detail

Verslag van open dag Natuurcentrum De Boshoek

04 jun 15
krispijn
, , ,
No Comments

20150531_100527Op zondag 31 mei was het Schiedams Energie Collectief te gast bij natuurcentrum De Boshoek tijdens de open dag Kethelpoort. Voor ons een bijzonder moment, omdat we dit keer voor het eerst een concreet plan konden presenteren dat we nog dit jaar willen realiseren: Zon op Wennekerpand.

Open dag Kethelpoort

Tijdens de open dag Kethelpoort organiseerden natuurcentrum De Boshoek, Speel-o-theek IKKIE, modelboerderij De Groene Raat en NME centrum Harre Wegh diverse activiteiten. Uiteraard was de schaapskudde de Stichting Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland weer van de partij. Daarnaast was er een bijenmarkt en werd het beleefpad geopend. Het beleefpad vormt de verbinding tussen de natuurspeeltuin en de speelpolder die op zondag 13 september wordt geopend. Op het pad komen kinderen polderbewoners tegen die iets over zichzelf vertellen en daarnaast een opdracht geven: bekijken, bedenken, bewegen.

Stand Schiedams Energie Collectief

20150531_130017Onze stand was voorzien van windenergie, helaas stonden we door het slechte weer binnen. Hierdoor kon geen elektriciteit opgewekt worden, maar waren de meegenomen oplaadbare batterijen juist nodig om de windmolen te laten draaien. Het werkende model van een windturbine trok veel belangstelling. Voor wie er zelf, of met de (klein) kinderen mee aan de slag wil: de windmolen is van het merk Buki France en ze hebben ook zonne-auto’s. De plannen voor windmolens op Vijfsluizen riepen wel kritische vragen bij bezoekers op. Waarbij de discussie vooral ging over mooi of lelijk. Met onderstaand filmpje hebben we laten zien dat slagschaduw niet alleen bij nieuwe windturbines speelt, al hebben we van meerdere bewoners vernomen dat ze geen last hebben van de slagschaduw uit het filmpje.

Zon op Wenneker

Tijdens eerdere bijeenkomsten, zoals De Brandersfeesten van 2014 of de bijeenkomsten tijdens Windkracht 13, konden we enkel in hoofdlijnen over onze plannen vertellen. Dit keer presenteerden we voor het eerst een concreet project: Zon op Wenneker, waarbij het ook mogelijk was om in te tekenen op de voorinschrijvingslijst. Veel mensen waren ge√Įnteresseerd en namen de flyer met uitleg over het project mee. Ook hebben we de eerste intekeningen op de voorinschrijvingslijst binnen. Intekenen verplicht nog tot niets, maar geeft ons wel een beeld van de belangstelling. We kijken terug op een geslaagde dag en gaan de komende maanden hard aan de slag om in augustus/september de volgende stap te kunnen zetten om zonnepanelen op het Wennekerpand te plaatsen.

Verder lezen over Zon op Wenneker.

Direct naar de voorinschrijvingslijst.

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment