Blog Detail

Tel de Zon 2015 van 1 – 7 juni

21 mei 15
krispijn
, , ,
No Comments

Stichting Monitoring Zonnestroom organiseert dit jaar voor de tweede keer de actie Tel de Zonsolardays_2015. Wanneer u de opbrengst van uw zonnestroom installatie tussen 1 en 7 juni doorgeeft aan Stichting Monitoring Zonnestroom krijgt u een na afloop van deze week een rapportage over de prestaties van uw systeem. Hiermee heeft u een indicatie van de opbrengst en de presentatie van uw systeem en inzicht in hoe uw systeem presteert in vergelijking met andere systemen in Nederland. Inmiddels hebben ruim 1.000 mensen zich aangemeld. Energiek Schiedam roept Schiedammers met zonnepanelen op zich ook aan te melden.

Hoe werkt Tel de Zon?

LogoTeldeZon-246x224Stichting Monitoring Zonnestroom vraagt van u de gegevens over uw installatie: hoeveel panelen, oriƫntatie en waar uw installatie in Nederland staat. U kunt dit invullen op het formulier op de website van Tel de Zon. Op de kaart op de homepage van Stichting Monitoring Zonnestroom is te zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor Tel de Zon. In de week van 1-7 juni geeft u aan Stichting Monitoring Zonnestroom door hoeveel zonnestroom uw systeem heeft opwekt.

Na deze week ontvangt u van Stichting Monitoring Zonnestroom per email een oordeel over de prestaties van uw systeem.
Hiermee heeft u een indicatie van de opbrengst en de prestatie van uw systeem en een inzicht in hoe uw systeem presteert in vergelijking met andere systemen in Nederland.

Tel de Zon aanmeldformulier

U kunt in een .pdf de Tel de Zon toelichting lezen en zien welke gegevens ze van u vragen. Heeft u vragen? Kijk hier voor uitleg en FAQ

Wat gaat Stichting Monitoring Zonnestroom precies berekenen?

Stichting Monitoring Zonnestroom berekent net als vorig jaar de Performance Ratio die op basis van de gegevens is berekend. Wat dit precies is, hoe dit berekend is en hoe u dit kunt interpreteren vindt u op de website van Stichting Monitoring Zonnestroom

The following two tabs change content below.

krispijn

Manager Production & Projects op EBUSCO
Ik ben penningmeester van Energiek Schiedam. Ik woon met mijn vrouw en 2 dochters in Schiedam Noord, waar we op jaarbasis evenveel elektriciteit opwekken als we verbruiken en bezig zijn ons huis stapsgewijs van gas af te halen. Ik ben al van jongs af aan bezig met milieu en duurzame economie en en schrijf hierover op mijn eigen blog en voor Sargasso. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Woerden.

Leave A Comment