Blog Detail

SEC op open dag Boshoek

30 mei 15
Ted Konings
,
No Comments

Het Schiedams Energie Collectief is op zondag 31 mei aanwezig op de open dag in en om natuurcentrum De Boshoek. SEC verschaft aan de bezoekers informatie over zijn activiteiteiten. De mensen van SEC doen met name een boekje open over de plannen voor plaatsing van zonnepanelen op het dak van het Wennekerpand in de Schiedamse binnenstad.

In en rond De Boshoek in Schiedam-Noord is op de open dag van alles te doen. Vooral heel veel schapen komen er over de vloer Рmaar de organisatie rekent op zeker zo veel mensen, groot en klein. Speel-o-theek Ikkie, NME-centrum De Harrewegh en modelboerderij De Groene Raet, vlak bij De Boshoek gelegen, zetten zondag eveneens hun deuren open.

De schaapskudde van de agrarische natuurvereniging Vockestaert komt naar De Boshoek om er geschoren te worden. Het zijn heel wat schapen, van rassen als de Coburger Fuchs, de Kerry-Hill en de Veluwse Heideschapen en Schoonebeekers, dus of ze allemaal van hun wintervacht kunnen worden ontdaan, is nog de vraag.

Niet alleen voor de schaapsscheerders, maar voor alle bezoekers valt er veel te doen in Natuur- en Landschapspark Kethel. Pony-rijden, uilenballen pluizen, nestkasten timmeren en allerlei andere uitingen van creativiteit zijn er te realiseren. Er worden producten verkocht, vooral van wol, bijvoorbeeld tassen en handschoenen. En er wordt door verschillende organisaties voorlichting gegeven, onder meer door het Schiedams Energie Collectief.
De open dag met alle activiteiten wordt gehouden op 31 mei, tussen elf uur ’s morgens en vier uur ’s middags.10806269_694735950636104_7337402967679362448_n

The following two tabs change content below.
Ted Konings is journalist en brengt bij SEC zijn kennis en ervaring in op het gebied van communicatie. Behalve technologisch op orde en financieel haalbaar, moeten projecten van SEC ook op een goede manier voor het voetlicht gebracht worden, willen ze op draagvlak binnen de Schiedamse bevolking kunnen rekenen.

Leave A Comment