Blog Detail

Op ideeën komen op Duurzame Huizenroute

05 nov 15
Ted Konings
No Comments

b681a423c971838fbd4edf5a468ee30f

 

SCHIEDAM – Vier Schiedamse huishoudens stellen hun deuren open voor de Nationale Duurzame Huizenroute. Twee ervan zijn aanstaande zaterdag te bekijken, twee andere volgende week zaterdag.

De vier hebben werk gemaakt van energiebesparing en energie-opwekking in en op huis. Zij kunnen mensen die rondlopen met plannen voor het verduurzamen van hun huis, op ideeën brengen. Heel direct kunnen huiseigenaren antwoord krijgen op vragen over het aanpakken van hun woningen.

De Schiedamse huizen die zijn opengesteld zijn te vinden op De Gaarden 24 (familie Beek) en Tuinlaan 58 (familie Sneep), komende zaterdag. De week erop zijn de woningen Plein Eendragt 3 (Wijbrand Boon) en Eerste Tuinsingel 24 (Jeroen Ooijevaar) te bezichtigen. De bewoners kunnen bezoekers van alles vertellen over zaken als dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas led-verlichting en zonnepanelen. Maar ook minder bekende zaken als een vegetatiedak, Hotfil, houtkachels en zonneboilers zijn te zien.

Geïnteresseerden dienen zich van tevoren aan te melden voor bezoek. Dat kan via de site www.duurzamehuizenroute.nl. In heel Nederland zijn ruim vijfhonderd huizen te bezoeken. De Nationale Duurzame Huizenroute is een initiatief van gemeenten en de Rabobank en wordt georganiseerd door Majada Projectmanagement.

The following two tabs change content below.
Ted Konings is journalist en brengt bij SEC zijn kennis en ervaring in op het gebied van communicatie. Behalve technologisch op orde en financieel haalbaar, moeten projecten van SEC ook op een goede manier voor het voetlicht gebracht worden, willen ze op draagvlak binnen de Schiedamse bevolking kunnen rekenen.

Leave A Comment