Blog Detail

SEC ontmoet ondernemers vereniging Vijfsluizen en Wilhelmina haven Schiedam

10 jun 15
Dolf Bierhuizen
, ,
No Comments

Goede samenwerking brengt de realisatie van twee windmolens op Vijfsluizen dichterbij. Dat bleek dinsdag 2 juni tijdens een geanimeerde bijeenkomst met ondernemers op Vijfsluizen en vertegenwoordigers van het Schiedams Energie Collectief (SEC). Bouwbedrijf Van der Tempel was gastheer voor deze gelegenheid.

DSC02067Namens de gemeente Schiedam vertelde projectmanager Bart Heins over de duurzame herontwikkeling van de Schiedamse havens. Hij benadrukte de rol van SEC. Zie de brief van wethouder Patricia van Aaken over klimaatbeleid en windenergie in Schiedam. Deze rol is uitgewerkt in het convenant tussen Schiedam en SEC, over de realisatie van twee windturbines op Vijfsluizen. De ondernemers stelden het zeer te waarderen dat de gemeente dit burgerinitiatief steunt. Wel zouden zij graag meer ondersteuning en bekrachtiging willen zien van vormen van samenwerking tussen burgers, bedrijven en de gemeente.

Stappenplan

Huib Sneep liet de aanwezigen het tijdsplan van en de stappen in de ontwikkeling en realisatie van de eerste windturbine naast snelweg A4 zien. Energiek Schiedam moet deze voor rekening nemen. SEC is de ontwikkelingsstichting voor energie-opwekkingsprojecten, Energiek Schiedam wordt de lokale duurzame energiecoöperatie die open staat voor alle inwoners, bedrijven en werknemers van Schiedam. Sneep benadrukte vooral de goede samenwerking tussen de bedrijven en SEC en de energiecoöperatie.

Realisatie

Deze maand begint de volgende fase in het proces; de samenwerking tussen alle betrokken partijen zal dan verder worden uitgebreid. Indien alle procedures snel kunnen worden doorlopen en de financiering wordt goedgekeurd, kan de bouw beginnen. Dat zou betekenen dat de eerste windturbine eind 2017 in gebruik kan worden genomen.

The following two tabs change content below.

Dolf Bierhuizen

Penningmeester van het collectief. Hij is mede-initiator van de Stichting Energie Transitie en van de Verenging van Energie Coöperaties. Ook kent hij heel veel mensen en instanties in Schiedam en maakt van het bij elkaar brengen van hen een sport; met resultaat.

Laatste berichten van Dolf Bierhuizen (toon alles)

Leave A Comment