Blog Detail

Snelle aanvraag subsidie zonnepanelen Wennekerpand

16 nov 14
Ted Konings
, ,
No Comments

Screen Shot 2014-09-16 at 10.03.12 PMHet Schiedams Energie Collectief heeft op 3 november, 17.01 uur, een aanvraag ingediend voor een subsidie uit de pot Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Dit voor het project ‘Zonnepanelen op het Wennekerpand‘.

De regeling waarvoor SEC in aanmerking wil komen, werd door de Raad voor Ondernemend Nederland op dezelfde dag om 17.00 uur opengesteld. Gezien de grote interesse, is het zaak om direct na zo’n openstelling een aanvraag in te dienen. In totaal is er dit jaar in verschillende tranches 3,5 miljard euro van rijkswege beschikbaar voor de stimulering van duurzame energie. Het jaar is ingedeeld in zes fases; SEC dingt nu mee naar een bijdrage in de laatste fase.

SDE biedt initiatiefnemers voor de plaatsing van zonnepanelen een gegarandeerde opbrengst van 14,7 cent per kilowattuur. Dat betekent dat indien de marktprijs van elektriciteit na realisatie van de panelen bijvoorbeeld 4,7 cent is, de overheid een dubbeltje per kWh bijlegt. SDE is dus een exploitatiesubsidie; bijdragen aan de investering in de plaatsing van panelen doet het niet. Die kosten zullen moeten worden gedragen door afnemers van de elektriciteit en participanten.

Binnenkort zal SEC een voorstel voor potentiële deelnemers presenteren.

Herman Gels, voorzitter van SEC, noemt de subsidie-aanvraag van groot belang:

We gaan er vanuit dat we na het toekennen van de aanvraag een goed aanbod kunnen doen, waarin mensen willen investeren.

De aanvraag gaat uit van maximaal vijfhonderd panelen, die een investering van ongeveer 160.000 euro vergen.

The following two tabs change content below.
Ted Konings is journalist en brengt bij SEC zijn kennis en ervaring in op het gebied van communicatie. Behalve technologisch op orde en financieel haalbaar, moeten projecten van SEC ook op een goede manier voor het voetlicht gebracht worden, willen ze op draagvlak binnen de Schiedamse bevolking kunnen rekenen.

Leave A Comment