Actieve Schiedammers gezocht

Help je mee?

De cooperatie is nu officieel gestart, het bestuur is verkozen en nu willen we aan de slag. Dat kunnen we niet alleen, daar hebben we jou bij nodig!

Waar denken we dan aan?

Een van onze pijlers is het informeren en mobiliseren Schiedammers. Komende tijd willen we een plan uitwerken hoe we dat het beste kunnen doen. Energiek Schiedam wil de partij zijn waar bewoners van Schiedam terecht kunnen voor hun vragen mbt energie. Dan zullen we moeten zorgen dat ze weten wie we zijn, hoe ze ons kunnen bereiken en voorzien van informatie. Hieronder zie je de ideeen waar we zelf aan denken. Wil je meedenken in de planvorming of zie je kansen in de uitvoering, laat het ons weten!

Een andere pijler is het initieren van projecten. Op de ALV hebben we al heel veel input gekregen voor nieuwe initiatieven. Komende periode zullen we een roadmap maken voor de komende jaren. Wil je hierin meedenken of heb je ideeen die hier zeker een plek in moeten krijgen, we horen het graag!

Wil je “iets” doen en weet je niet wat, wil j einput leveren in de genoemde onderwerpen, zoek je meer informatie, wil je in gesprek met een bestuurslid, contacteer ons.

Plan informeren en mobiliseren

De oprichting van een cooperatie kan niet zonder startevenement. Die willen we dan ook gaan organiseren met als doel meer naamsbekendheid in de stad, alsmede het verschaffen van informatie voor de bewoners. Wat kun je zelf doen, waar kun je grote stappen zetten, ook als je geen aanpassingen in je woning kunt maken.

We willen onze website zo inrichten dat het voor Schiedammers dé plek is voor informatie over energieverbruik en besparing. Bijvoorbeeld door feiten van fabels te scheiden. Is het bijvoorbeeld duurzamer een 15 jaar oude auto te blijven gebruiken of kun je die beter vervangen door een 5 jaar oude? Waar is dit van afhankelijk? Wat kost het om standbykillers te produceren aan CO2 en hoeveel bespaar je met het gebruik er van.